Open menu

PR Cikkeink

Újra bebizonyosodott: a magyar gazdáknak van igénye a tudásra

Sikeresen lezajlott a Magro.hu által szervezett Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY-ÁLLAT-GAZDA Konferencia és Kiállítás 2024. február 15-én Debrecenben, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán.

Az esemény főszervezője, egy olyan kezdeményezéssel állt elő, amely a mezőgazdasági szereplők számára új irányokat és megoldásokat kínált a jelenlegi kihívásokra. Három szekcióban (Növényes, Állatos, Gazda szekciókban) 36 kiváló előadó osztott meg a sikeresebb gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen, naprakész tudást a mintegy 300 jelenlévővel.

  • A konferencia előadói között szerepelt két munkatársunk is:
    Dr. Szűcs Péter, a Limagrain Hungária Kft. Kukorica és napraforgó fejlesztési vezetője az aszálystressz hatásainak csökkentésére adott választ és bemutatta az LG prémium kukorica hibrideket, avagy Danubia projektet. Színvonalas előadásáért megtisztelő elismerést kapott Prof. Dr. Nagy János prorektortól amiért az szorosan kapcsolódott a stresszkezelés témájához.
    magro hu konferencia

  • Bódis Zoltán, a Limagrain kereskedelmi vezetője pedig az állattartókat érintő takarmányozási témában ismertette, hogyan érhető el egészségesebb állatállomány, hosszabb laktációs időszak és többlet tejhozam. Mi szükséges a jó silóhoz és miben több az LGAN silókukorica.
    magro hu konferencia 2

A kiállítása egyértelműen megerősítette, hogy a magyar agrárszektorban az új ismeretekre és megoldásokra való igény töretlen.

Az esemény három szekcióban zajlott, amelyek mindegyike külön-külön foglalkozott a növénytermesztés, az állattenyésztés, valamint az általános gazdálkodási kérdések stresszhelyzeteivel és az ezekre kínált megoldásokkal.
A konferencia során bemutatott genetikai innovációk, új talajművelési technológiák, talajjavítási módszerek, agrometeorológiai döntéstámogatás és az állatok hatékony takarmányozása terén elért fejlesztések mind azt bizonyították, hogy a gazdák számára rendelkezésre állnak hatékony eszközök a stressz csökkentésére és a hatékonyabb termelés és állattenyésztés elérésére.

Bóné Tímea, a Magro.hu alapító-tulajdonosa és a rendezvény főszervezője elmondta:
Nagyon örülünk, hogy partnereink ilyen széles skálán tudnak megoldásokat kínálni a mezőgazdaságban fellelhető kihívásokra. Izgalmas volt azt is látni, ahogyan készülnek a szakmai előadások, és előadóink törekszenek arra, hogy a mezőgazdaságban fellelhető kihívásokat megvilágítsák, és segítsenek a gazdáknak a fejlesztéseikkel.

Az eseményen résztvevők széles körű információhoz jutottak a növénytermesztés, állattenyésztés és általános gazdálkodás területén, ami segítheti őket abban, hogy hatékonyabb és sikeres gazdálkodók lehessenek.

Németh István, a Magro.hu ügyvezetője az esemény zárszavában kiemelte:
Ha agazdálkodók minden előadásból csak egy javaslatot fogadnak meg, már akkor nagy eséllyel sokkal eredményesebben fogják zárni az idei szezont, és talán újra növekedési pályára tudják állítani a gazdálkodásukat.