Open menu

PR Cikkeink

Továbbra is érdemes repcét termelni, mivel a termény piaci kilátásai egyértelműen kedvezők, a növényolaj ipari vállalatok folyamatosan bővítik kapacitásaikat, melyek évről-évre igénylik a repcemagot.

pr 2 1Azonban nagyon fontos, a jól időzített és megfontolt döntés, ami figyelembe veszi a gazdaság technológiai, környezeti, agrotechnikai adottságait, a terménypiaci igényeket. A jó döntésnél szerepet játszik a termőképesség növelése, a termés biztonságának fokozása, a minőség javítása.

Ennek érdekében, az innovatív fejlesztéseken felül az LG folyamatosan szem előtt tartja a növények betegségekkel, kártevőkkel és kedvezőtlen környezeti hatásokkal szembeni ellenállóságát.

Kiemelten foglalkozunk a fóma rezisztenciával, a gyökérgolyvával, a kipergés ellenállással és a Tarlórépa sárgaság vírus (TuYV) rezisztenciával.

A kettős fóma rezisztenciával rendelkező repce hibridek hordozzák az RLM7-rezisztenciát, és ehhez rendelkeznek a széles körű szántóföldi rezisztenciával is. Ezáltal a specifikus védelem és a hatékonyság is biztosított. A fóma elleni védekezésben a fungicidek használata – csávázott vetőmag, állomány permetezés – mellett fontos szerepe van az ellenálló hibridek termesztésének, mint: LG ABSOLUT, ARSENAL, ARCHIMEDES.

pr 2 2
Fómás és egészséges növények szára

pr 2 3Aratás után jól látható a különbség a fómával fertőzött
és az egészséges repcehibridek között

A kipergés ellenállóság azt jelenti, hogy a becők az érés folyamán jobban ellenállnak a fizikai hatásoknak, rugalmasabb a betakarítás időzítése, nagyobb termésbiztonság, kevesebb betakarítási veszteség.

Kipergés ellenállóság mérhető előnyöket nyújt:

  • nagyobb termésbiztonságot
  • betakarítás rugalmasabb időzítését
  • kisebb betakarítási veszteséget

A termésveszteség csökkentéséhez keresse LG ARCHITECT, LG ABSOLUT, ARSENAL, CONRAD CL és ARCHIMEDES hibridünk valamelyikét.

pr 2 4A kipergésből adód különbség jól látható, és az eredmény mérhető!

A gyökérgolyva a keresztesvirágúak általánosan elterjedt betegsége. Kórokozója a Plasmodiophora brassicae nevű gomba, ami a megfertőzött növény gyökérzetét károsítja. Hatékony megoldást csak komplex agronómiai módszerek alkalmazása és rezisztens hibridek vetése jelenthet, mint az ARCHIMEDES.

pr 2 5Gyökérgolyva látható tünetei

A tarlórépa sárgaság vírusa által okozott tünetek a repce levelén – lilás, bordós, antociános elszíneződés a levél széleken - könnyen összetéveszthetők tápanyaghiány és egyéb stressz hatások következtében megjelenő színelváltozásokkal. A vírus kártételével szemben a megoldást a többszöri és költséges kémiai védekezés helyett tarlórépa sárgaság vírus (TuYV) rezisztens hibrideket ajánljuk: LG ARCHITECT, LG ABSOLUT.

pr 2 6Zöld őszibarack levéltetű TuYV vektor

pr 2 7TuYV vírus tünete ősszel és tavasszal

 

A nemesítés, az innováció és a fejlődés nem áll meg. Ezért mi is tovább dolgozunk, hogy új hibridjeinkkel a jövőben is hozzájáruljunk partnereink eredményes gazdálkodásához.
Hiszünk a közvetlen szakmai kapcsolatokban, a célok és a tapasztalatok megosztásában. Ezért jól felkészült szakemberekből álló kereskedelmi csapatunk mindig kész a legújabb ismeretekkel és megoldásokkal segíteni Önöket.

Írjuk tovább együtt, az LG repce hibridek sikereit!