Open menu

Napraforgó

Express™-toleráns napraforgóhibridek

express 04Hatásmód:

Az Express™-toleráns napraforgóhibridek genetikai toleranciája lehetővé teszi az Express™ hatóanyagának lebontását a napraforgóban, mely a szelektivitás alapja. A fenti gyomirtó szerek elsősorban a leveleken keresztül hatnak a magról kelő kétszikű gyomok, valamint a mezei acat ellen. A gyomnövényeken látható tipikus tünetek a kezelés után 3-10 nappal válnak láthatóvá.

Hatékonyság:

Az Express™ és Evorelle® Express™ gyomirtó szerek különböző magról kelő kétszikű gyomok és mezei acat elleni hatékonysági adataiért keresse fel a www.fmcagro.hu/express weboldalt.

Felhasználási javaslatok:

Express™ 50 SX® gyomirtó szer:

A készítményt korai posztemergensen szükséges kijuttatni, amikor az Express™-toleráns napraforgóhibrid 2-6 leveles fejlődési állapotban van. Kijuttatáskor a gyomoknak már kikelt, maximum 4 leveles stádiumban kell lenniük a legjobb gyomirtóhatás eléréséhez.

A mezei acat ellen tőlevélrózsás állapotában célszerű védekezni. Az Express™ gyomirtó szerre nincs utóvetemény korlátozás, a készítménnyel kezelt napraforgó betakarítása után ősszel repce és kalászos gabona is vethető.

Ha a kezelendő terület erősen fertőzött parlagfűvel vagy a gyomok kelése vontatott, az Express™ osztott kijuttatása javasolt. Az első kezelést a parlagfű kelése után, azok szik-, maximum 2-leveles korában kell elvégezni. A második kezelést a gyomok újrakelése után, azok szik-, maximum 2-leveles korában javasolt elvégezni. Dózisa 45 g/ha (osztott kezeléssel 22,5+22,5 g/ha).

Evorelle® Express™ gyomirtó szer:

Hatékonyabb és kiegyensúlyozottabb hatást biztosít a szőrös disznóparéj, szerbtövisfajok, kövér porcsin, selyemmályva, parlagfű, mezei acat, fekete ebszőlő, keserűfűfajok és vadkender ellen.

Korai posztemergensen kell kijuttatni, az ExpressTM-toleráns napraforgóhibrid 2-6 leveles állapotában. Környezeti körülményektől függően az egyéves gyomok esetében új csírázási hullámok alakulhatnak ki, ilyenkor szükségessé válhat az osztott Evorelle® Express™ kezelés. Dózisa 60 g/ha (osztott kezeléssel 30+30 g/ha).

A készítményekkel történő kezelés csak a toleranciát megfelelő mértékben hordozó és azt szélsőségesebb időjárási körülmények között is egyenletesen biztosító hibridek esetében végezhető el.

express 011express 022

Mezei acattal erősen fertőzött napraforgóban Express™ 50 SX® kezelés után 16 nappal (Jánossomorja, 2022.05.26.)

express 033

Evorelle® Express™ látványos hatása kétszikű gyomokkal erősen fertőzött területen (Tamási, 2023.06.06.)

 

A felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat! A felhasználás körülményeiért felelősséget nem vállalunk, az I-es kategóriás növényvédő szerek esetében az esetlegesen felmerülő reklamációt csak növényvédelmi szakember jelenléte mellett tudjuk kezelni!