Open menu

Napraforgó

A Clearfield® Plus gyomirtási technológia a következő lépésekből áll:

  • Tartós talajon keresztüli hatást biztosító preemergens kezelésként 1,0 l/ha Spectrum® 720 EC, ami a Pulsar® Plus megnövekedett hatékonysága miatt észszerű és elegendő kiegészítése a technológiának.
  • A kétszikű gyomok 2–4 leveles állapotában, illetve egyszikű gyomok esetén gyökérváltásig állományban kipermetezett Pulsar® Plus 2,0 literes hektáronkénti dózisban.

1,2 l/ha Pulsar® 40 SL-lel megkésve kezelt parlagfű

Clearfield plus 1

1,2 l/ha Pulsar® 40 SL-lel megkésve kezelt parlagfű

Clearfield plus 2

Megkésett időzítéssel a Pulsar® 40 SL egy 6–8 leveles parlagfű növekedését nem tudja megállítani. Megsárgítja, kiszárítja a közepét, de a gyomnövény az oldalhajtásokról újra elkezd kihajtani. Ezzel szemben a Pulsar® Plus teljesen megállítja a parlagfű növekedését, amely nem fog újra kihajtani, sem oldalhajtásokat, azon virágokat és magot hozni.

A Clearfield® Plus gyomirtási rendszer előnyei

  • A Pulsar® 40 SL és a Pulsar® Plus közötti egyik fő különbség a pluszhatékonyság a parlagfű ellen, rugalmasságot biztosítva a kijuttatás időzítésében.
  • Innovatív adjuváns rendszerének köszönhetően rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű hatóanyag szívódik fel a gyomnövényekbe, ezért azok gyorsabban és nagyobb biztonsággal pusztulnak el.
  • Az adjuváns rendszer biztosítja a hatóanyag átjutását a gyomok (pl. fehér libatop) megvastagodott viaszrétegén.
  • Jelentősen javítja a levélfelületen való megtapadást és szétterülést a keskeny levelű és az erős fedőszőrökkel borított gyomok (pl. egyszikű gyomok, selyemmályva) esetében is.

A Pulsar® Plus a magról kelő fűfélék elleni talajhatás tekintetében kiegészítésre szorul, ebben az 1,0 l/ha Spectrum® 720 EC kitűnő partner, továbbá a parlagfű és egyéb kétszikűek ellen is besegít.

 Technológiai ajánlatunk a napraforgó gyomirtására a Clearfield® Plus gyomirtási rendszer alkalmazásával

clearfield

 

Clearfield plus BASF logo

 

 

Tekintse meg szakmai videóinkat és ismerjen meg további praktikákat és különleges megoldásokat a BASF Agrodivízió Youtube-csatornáján. Kérjük, keresse a Magyarországi videók lejátszási listát a www.youtube.com/basfagro webcímen. Kövessen minket Facebook-on is, ahol nyereményjátékokkal, szakmai érdekességekkel, hasznos növényvédelmi információkkal várjuk.