Open menu

Napraforgó

Negyven évvel ezelőtt döntött úgy a limagrain, hogy napraforgó nemesítési programot indít.

40 ev innovacio 031983 első napraforgónemesítő állomás

Az évek során folyamatosan bővítettük napraforgó genetikai készletünket napraforgó nemesítő vállalatok felvásárlásával.
Ezek a lépések lehetővé tették, hogy a Limagrain ma az egyik legerősebb nemesítőház, amely olyan speciális tulajdonságokkal rendelkező hibrideket biztosít, mint a széles spektrumú peronoszpóra és szádor-rezisztencia.

1999 napraforgó-nemesítő vállalat: soltis

Ezt a genetikai innovációt szemléltetik mérföldköveink, amelyek tükrözik, hogy a hazai napraforgó nemesítésünk során az ipari napraforgótermesztés minden szegmensével foglalkozunk, napraforgó programunkban linolsavas (LO), magas olajsavas (HO) és gyomirtószer-rezisztens (CL, CLP, SX) hibridek egyaránt megtalálhatók.

40 ev innovacio 0111

Köszönjük azoknak, akik végig kísértek bennünket és továbbra is velünk tartanak a fejlődés útján és megosztják Önökkel is az LG napraforgókkal kapcsolatos tapasztalataikat:

40 ev innovacio 04
„Szövetkezetünkben 3500 hektáron folyik növénytermesztés Miskén és környékén ahol az LG hibridek 5 éve képviseltetik magukat. A napraforgó a tavalyi aszályos időjárásban megmutatta mire képes, tagjaink nagyrészét meggyőzte és idén a 280 hektár napraforgó területnek 80%-a a kiváló LG 50.479 SX. Az LG 50.479 SX hibrid nagyon jól vethető, emellett egy nagyon mutatós, szép napraforgó, erős szárának köszönhetően megdőlésre nem hajlamos.

Vén Imre
ügyvezető,
Dunavölgyi Gazdák Szövetkezete, Miske,

 

40 ev innovacio 05

„Az Agro M Zrt. 3000 hektáros területen gazdálkodik, melyből a napraforgó vetésterülete 2023-ban 530 ha. Az LG hibridek évek óta napraforgó termesztésünk gerincét képezik, a hibridek megbízhatósága, alkalmazkodó képessége és termése miatt. 2023-ban, már közel 300 ha területen van LG napraforgó hibrid, amelynek nagyrészét az új és ígéretes LG 50.479 SX napraforgó teszi ki. Az LG napraforgó hibrideket a jó genetikai háttér a kiváló betegség-ellenállóság, bő termőképesség és stabil olajtartalom miatt választjuk évről évre.

Dr. Muhi Zoltán
termelési vezérigazgató-helyettes,
Agro-M Zrt., Orosháza, Békés vármegye

Láthatjuk, hogy ezek az új hibridek megjelennek az LG magyar portfóliójában, és bizton számíthatnak arra, hogy a következő néhány szezonban egyre több, még magasabb terméspotenciálú, kiváló alkalmazkodó-képességű, nagyon jó betegségekkel szembeni ellenállósággal rendelkező hibrid lesz a Limagrain hazai napraforgó kínálatában.