Open menu

Napraforgó

clearfield 1Clearfield® hibridekhez

A Clearfield® gyomirtási rendszer a hibridszortiment lecserélődésével csökkenő területen, de a következő években továbbra is a napraforgó-termesztők rendelkezésére fog állni. Technológiai ajánlatunk változatlanul a Clearfield® (IMISUN) hibridekre preemergensen 3,5 l/ha Wing®-P és posztemergensen a magról kelő kétszikű gyomnövények 2–4 leveles állapotában, egyszikűek esetén gyökérváltásig 1,2 l/ha dózisban kijuttatott Pulsar® 40 SL.

 

 

Clearfield® Plus hibridekhez

A Clearfield® Plus hibridek a jelenleg elérhető legmodernebb nemesítési irányt képviselik, a Pulsar® Plus pedig igazi előrelépést jelent a gyomirtásban a Pulsar® 40 SL-hez képest.

clearfield 2Clearfield® Plus vagy CLP hibridek gyomirtására preemergensen 1 l/ha Spectrum®-ot, majd posztemergensen a magról kelő kétszikűek 2-4 leveles állapotában, egyszikűek esetében gyökérváltásig 2 l/ha Pulsar® Plus kijuttatását javasoljuk.

A Pulsar® 40 SL és Pulsar® Plus közötti egyik fő különbség a Pulsar® Plus parlagfű elleni nagyobb hatékonysága, plusz rugalmasságot biztosítva a kijuttatás időzítésében. A kezelés optimális időzítése a Pulsar® Plus esetében is a gyomok 2–4 leveles állapota. A gyom-növények kedvező időjárási körülmények között akár 3-4 nap alatt képesek egy újabb levélemeletet fejleszteni, tehát akár 3 nap is elegendő lehet ahhoz, hogy kicsússzunk az optimális időzítésből. Ha tőlünk független okok miatt megcsúszunk a kezelés időzítésével, a Pulsar® Plus – szemben a Pulsar® 40 SL-lel – ezekben a helyzetekben is biztosabb megoldást ad. A 6–8 leveles parlagfüvek csúcshajtása elhal, oldalhajtásokat kisebb arányban képes fejleszteni.

 

 

Clearfield plus BASF logo

 

 

A növényvédő szereket biztonságosan kel használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót! A Pulsar® 40 SL és a Pulsar® Plus I-es forgalmazási kategóriás termék. A Pictor®, a Spectrum® és a Wing®-P II-es forgalmazási kategóriás termék. A Rafting® III-as forgalmazási kategóriás termék.