Open menu

PR Cikkeink

napraforgo-1080x1080b.jpg

Napraforgóban a hatékony védekezés peronoszpóra ellen már a vetőmagnál kezdődik.

406-novenyes-szekcio.jpg

Újra bebizonyosodott: a magyar gazdáknak van igénye a tudásra

Sikeresen lezajlott a Magro.hu által szervezett Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY-ÁLLAT-GAZDA Konferencia és Kiállítás 2024. február 15-én Debrecenben, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán.

LG_magro.hu_konferencia_pop_up_nagy_danubia.png

Égető kérdésekre keresi a választ a Magro.hu és Debreceni Egyetem által szervezett Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY-ÁLLAT-GAZDA Konferencia és Kiállítás. 3 szekció, 35 szakmai előadás, beszélgetések, kapcsolatépítés és nyereményjátékok fűszerezik a szakmai programot. 

pr-lg-nforgo.png

Az aszálytól sújtott területeken jobb alternatívának bizonyult a napraforgó, mint a kukorica és idén sem hagyta cserben a termelőket.

danubia_pr_02.jpg

A tavalyi történelmi aszály hatására az idén rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon.

LOGO-LG-2983569206_min.png

Idén is szeretettel várunk mindenkit a 𝟐𝟎𝟐𝟑. 𝐬𝐳𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝟕-𝟗. között, 𝟑𝟔. 𝐚𝐥𝐤𝐚𝐥𝐨𝐦𝐦𝐚𝐥 megrendezett Bábolnai Gazdanapokon.
Amire számítani lehet: Kiemelten, de nem kizárólag a gépesítés és a szántóföldi növénytermesztés lesz fókuszban. A látogatók részt vehetnek számos látványos és színvonalas, szakmailag tanulságos bemutatón.

2023. július 25-én került megrendezésre az első LG PORTFÓLIÓ PLATFORM - GAZDÁLKODJ OKOSAN, avagy a 𝐋𝐢𝐦𝐚𝐠𝐫𝐚𝐢𝐧 magyarországi vetőmag tevékenysége miben segíti termelői gazdálkodását rendezvényünk.

 

 

aktualis-altalanos.jpg

Vérbeli vetőmagnemesítőként a jövő mezőgazdaságáért dolgozunk!
A Limagrain cégcsoport, a világ 4. legnagyobb vetőmagvállalata jelentős fejlesztő munkát végez Európában és hazánkban is. Tudjon meg többet!

2021_kuk_nap_bevezeto_tn.jpg

Az elmúlt két évtizedben nagy változáson, fejlődésen ment keresztül a hazai agrárium, így változtunk és fejlődtünk mi is, benne lévő szereplők.

aktualis-altalanos.jpg

Az LG repcehibridek széles körű genetikai biztonságot nyújtanak a tenyészidőszak különböző fázisaiban fellépő kockázatok kezelésében és a termés megóvásában. Ezzel nemcsak rugalmasságot biztosítanak a technológiában, hanem a terméspotenciál nagyobb mértékű kihasználását, azaz nagyobb termésszint elérését teszik lehetővé.

napraforgo-kiskep.jpg

Az LG napraforgó-kínálatában a linolsavas (LO) és a magas olajsavtartalmú (HO) hibridek egyaránt megtalálhatóak. A gyomirtás megkönnyítését segítő, herbicidrezisztens hibridek teszik ki a portfólió jelentős részét. A kimagasló szádor-rezisztencia pedig az egyik – saját magunk által támasztott – követelmény a napraforgóinkkal szemben.

kiperges-ellenallosag-cikk.png

A repce érési folyamata a legegyöntetűbb állományban is elhúzódó. Az érett becők fala már kisebb erő hatására is könnyen felnyílik, ami a magok kipergését, végső soron terméskiesést eredményez.

tuyv-cikk.png

Továbbra is érdemes repcét termelni, mivel a termény piaci kilátásai egyértelműen kedvezők, a növényolaj ipari vállalatok folyamatosan bővítik kapacitásaikat, melyek évről-évre igénylik a repcemagot.

Nemzetközi kutatómunkánk eredményének és különleges infrastrukturális hálózatunknak köszönhetően kiemelkedő teljesítőképességű fajták, hibrideket tesztelése zajlik világszerte a Limagrain vállalatcsoportnak köszönhetően.

milk logo

A magas rostemészthetőségű silókukorica programunk éppen 10 éve indult útjára Magyarországon. Partnereink megismerték miért fontos a silózás pontos időzítése, mi a szilázs készítésre legjobban megfelelő szárazanyag tartalom az LGAN hibridek esetében. Megtapasztalták hibridjeink tejtermelés növelésére gyakorolt hatását.

aktualis-altalanos.jpg

A repce megítélése és a leszűkült vetésforgóban betöltött szerepe jelentősen megváltozott az elmúlt tíz évben. Kedvező szemlélet változás történt, új technológiai megoldások nyertek teret. A Limagrain egymást követő repce hibrid generációi mindig az elődökre építve tartalmaznak új, a termőképesség növelését és nagyobb termésbiztonságot szolgáló tulajdonságokat. Mindezek mellett folyamatosan szem előtt tartjuk a növények betegségekkel, kártevőkkel és kedvezőtlen környezeti hatásokkal szembeni ellenállóságát is.

lg-repce-pr-cikk-tn.jpg

A repce megítélése és a leszűkült vetésforgóban betöltött szerepe jelentősen megváltozott az elmúlt tíz évben. Kedvező szemlélet változás történt, új technológiai megoldások nyertek teret.
A rovarkártevők elleni védekezésben felhasználható hatóanyagok szűkülő köre újabb kihívás elé állítja a nemesítőket és a repcetermelőket is.

lg-kuk-pr-cikk-tn.jpg

Mivel a Limagrain a vetőmag vállalatok között szinte egyedülállóan 100%-ban gazdálkodók tulajdonában álló szövetkezet, nagyon komplexen gondolkozunk a biológiai alapokról.
Olyan megoldásokat kínálunk a temelő gazdalkodóink számára, melyek megfelelnek az étkezési és takarmányozási szükségleteknek, valamint az ipari felhasználás igényeinek.

termeloi_velemeny_Barna_Ssndor_BacsKK.jpg

Barna Sándor – magángazdálkodó, Tiszaalpár, Bács-Kiskun megye