Open menu

Silókukorica

Kiváló minőségű kukorica szilázs előállítása összetett folyamat. A hibrid kiválasztásával indul, és az alkalmazott termesztés technológián át, a betakarítás, szilázs készítés folyamatain át, a takarmányozással ér véget.

LGAN 1Jó menedzsment, tapasztalat és előrelátás eredményez kiváló minőségű tömegtakarmányt alacsonyabb önköltséggel.

Több évtizedes tapasztalattal és a tejelő szarvasmarhák igényeinek kielégítésére történő irányultsággal, a Limagrain magas takarmányozási értékű silókukorica hibrideket nemesít. Magyarországon a magas színvonalú tejtermelést folytató gazdaságok ismerik és használják az LGAN hibrideket.

Partnereink körében, 2017-ben végzett felmérésünk alapján a termelők közel 95%-a elégedett az általa termelt LGAN silókukorica hibriddel, és ajánlaná másoknak is.

Néhány évvel ezelőtt bevezettünk egy új módszert, a silókukorica hibridjeink értékelésére. A rendszer az amerikai MILK 2006 modellen alapszik (University of Wisconsin Shaver és mtsai,
2003, revízió 2006). Számol az elfogyasztott takarmány mennyiségével, energia bevitellel és ezeket átszámolja megtermelt tej mennyiségre. 

Ezt tovább fejlesztve született meg az LGAN Milk+, mellyel meghatározható egy silókukorica hibrid hektáronkénti tejtermelő képessége.

Az LGAN Milk+ hibridekkel tovább növelhető
• a hektáronként megtermelhető hasznos energia,
• a gazdaságosabb tömegtakarmány előállítás,
• a többlet tejhozam,
• az eredményesebb tejtermelés,
• a hibridválasztás biztonsága.

A sokéves kísérleteink pozitív eredményei, illetve hazai termelők üzemi gyakorlata és termelési mutatóik bizonyítják, hogy az LGAN silókukorica garancia a magas tejhozam elérésére.

 

 

 

 

 

LGAN 3 LGAN 2