Open menu
Őszi káposztarepce

Őszi káposztarepce

Tudjuk, hogy a fajtaválasztás nem csupán vetőmag vásárlást jelent. Ezzel együtt Ön a nagyobb termés, jobb termésbiztonság lehetőségét is biztosítani kívánja. Repce hibridjeink az eltérő igényeknek megfelelő, több különböző tulajdonság kombinációit tartalmazzák.

genetikai vedelem 1

alacsony pergesKipergés ellenállóság

A becők az érés folyamán jobban ellenállnak a fizikai hatásoknak. Zárva maradnak és megakadályozzák a magok kipergését abban az esetben is, néhány napra fel kell függeszteni az aratást. Mérhető előnyei a nagyobb biztonság, a betakarítás rugalmasabb időzítése, kevesebb betakarítási veszteség.

foma rezisztenciaPoligénes és specifikus (Rlm7) fóma rezisztencia

Az erős ellenálló-képességgel rendelkező hibridek nagyobb biztonságot nyújtanak amikor a kémiai állományvédelem lehetőségei korlátozottak. Mindegyik repce hibridünk rendelkezik poligénes rezisztenciával, amely nagyon jó általános védelmet biztosít a fóma több patotípusával szemben. Rezisztencia gének közül az Rlm7 biztosítja a leghatásosabb és legtartósabb védelmet.

tuyvTuYV rezisztencia

A Tarlórépa sárgaság vírusa (TuYV) a hazai repcetáblákon is elterjedt. A rovar kártevők ellen felhasználható hatóanyagok szűkülő köre miatt, a vírus vektor zöld őszibarack levéltetű elleni védekezés egyre nehezebb és költségesebb. A TuYV rezisztens hibridek hatékony megoldást jelentenek a vírus által okozott terméscsökkenés megelőzésére.Terméselőnyük – a nem rezisztens hibridekkel szemben - már kis vagy közepes mértékű vírus fertőzés esetén is megmutatkozik.

nflexHatékony nitrogén hasznosítás

A repce tápanyagellátása során a nitrogén kijuttatás időzítése, a hatóanyag mennyiség és a használt műtrágya típusa nagyban meghatározza annak hasznosulását. Ugyanakkor a környezeti tényezők, sőt a termelt hibrid szerepe is jelentős. Az LG repce hibridek hatékony nitrogén hasznosítása tovább növeli termésbiztonságot. Az N-flex azt jelenti, hogy a nitrogén felvétel, az asszimiláció és mobilizálás nagyobb hatékonyságának eredményeként – a hagyományos hibridekhez képest - magasabb hozam érhető el velük optimális nitrogén ellátás esetén. Ugyanakkor jobb termésstabilitással rendelkeznek. Ezért, ha kedvezőtlen körülmények - például szárazság - esetén kevesebb a felvehető nitrogén mennyisége kisebb terméscsökkenéssel reagálnak.

clearfieldHerbicid rezisztencia

A Clearfield® technológia egy menetben nyújt hatékony megoldást az egy- és kétszikű gyomnövények ellen a repce kelése után. Az LG Clearfield® hibridjeivel nem kell kompromisszumot kötni a termés rovására.

Az egyedi Clearfield® logó és Clearfield® márkanév a BASF bejegyzett védjegye. ©BASF, 2021. Minden jog fenntartva.

gyokergolyvaGyökérgolyva rezisztencia

Komplex agronómiai módszerek alkalmazásával együtt a rezisztens hibridek vetése jelent hatékony megoldást a savanyú talajokon, vizenyős táblákon előforduló gyökérgolyva kórokozójával szemben. Repce vetőmagjaink a legújabb kutatási és fejlesztési eredményeket hordozzák magukban. Ezért látjuk el azokat a leginnovatívabb, leghatékonyabb védelmet biztosító vetőmag csávázással.

scenic gold 

Két eltérő hatásmóddal rendelkező fungicid hatóanyag - Fluopikolid (200 g/l), Fluoxastrobin (150 g/l) – gyári keveréke. Kimagasló védelmet biztosít a csírakorban fellépő Fóma, Alternária, Peronoszpóra és a palántadőlést okozó kórokozóegyüttes ellen (Rhizoctonia, Pythium), ezzel zavartalan kelést és optimális tőszámot biztosít.

A Scenic® Gold a Bayer bejegyzett márkaneve.

Integral pro®

Az első biológiai csávázószer, mely a repce természetes védekező rendszerének serkentésével gombaölő hatást fejt ki. Hatóanyaga - a Bacillus amyloliquefaciens MBI 600- a spóraképződés során olyan anyagokat termel, amelyek védik és biztosítják a további növekedéséhez szükséges forrásokat.

Az Integral® Pro a BASF SE bejegyzett márkaneve

scenic gold 

Szisztémikus - Ciántraniliprol hatóanyag tartalmú - rovarölő csávázószer, amely megvédi a fiatal repce növény hajtásait a kártevők széles körével szemben. Hatásmódjának köszönhetően gyorsan leállítja a kártevők táplálkozását. Védelmet biztosít a Repcebolhák, Káposzta bolhák, Káposztalégy-, és Repcedarázs lárva ellen.

Lumiposa® a DuPont* bejegyzett márkaneve. * DuPont a Corteva cégcsoport tagja.

buteo 

Új, felszívódó rovarölő csávázószer a repce korai kártevői ellen. Hatóanyaga a flupiradifuron (480g/l). Segítségével megvédhető a fiatal repce állomány a növények 3 leveles állapotáig. Csökkenti a korai bolhakártétel (Földibolhák, Káposzta bolha) mértékét. Hatásos a Levéltetvek, Repcedarázs álhernyó kártételével szemben. Nem befolyásolja a házi méhek és más beporzó rovarok tevékenységét.

A BUTEO® start a Bayer bejegyzett márkaneve.

Állomány garancia

Az LG repcehibridjei mind genetikai teljesítményben, mind vetőmagminőség tekintetében a csúcsot képviselik. Büszkék vagyunk erre és jótállunk érte!
Amennyiben az elvetett prémium LG repce hibridje nem csírázik, nem kel ki, rosszul kel vagy egyéb időjárási, agronómiai tényezőt nehezen visel, úgy a Limagrain helytáll és a tájékoztatóban szereplő feltételeknek megfelelően kompenzálja a termelőt!
Az ajánlat részeleteiért keresse vetőmag forgalmazóját, LG képviselőjét vagy látogasson el a http://lgseeds.hu/garancia oldalra.

A választható csávázószer kombinációk hibridenként eltérőek lehetnek!
A növényvédő szereket és a csávázott vetőmagokat biztonságosan kell felhasználni. Felhasználás előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót. A csávázott vetőmagok vetése, használata során tartsa be a címkén és a termékek engedélyokiratában szereplő előírásokat!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.