Innovációk

Innovációk

aktualis-altalanos.jpg

A Lumiposa® szisztemikus hatású rovarölő csávázószer, mely védi a kelő félben lévő fiatal repce növényeket a legfontosabb kártevők széles körétől, melyek a korai fejlődési állapotban veszélyeztetik a repcét.

 

CLEARFIELD napraforgoA Clearfield®-napraforgóhibridek Clearfield napraforgó gyomirtószerrel kezelve minősítési eljáráson mennek keresztül.
Ez a minősítés a technológia megbízhatóságának a záloga.

 

Világszerte végzett kísérletek tapasztalatai alapján más imidazolinon tartalmú gyomirtó szer használata kockázatos lehet:

- egyes szerek fitotoxikus tüneteket eredményezhetnek
- egyes szerek gyomirtó hatékonysága elmaradhat az elvárásoktól

 

Számos kísérletben ezek a kockázatok akár 20%-os terméskiesést is okoztak!

 

 

 

 

 

A Limagrain és a BASF nem vállalnak semmilyen felelősséget a fenti kockázatokra!

A Clearfield® gyomirtási rendszer repcében egy két pillérből álló gyomirtási technológia, melynek első eleme a nagy termőképességű, imidazolinon-ellenálló Clearfield® repcehibrid, másik eleme pedig az imidazolinon hatóanyagcsoportba tartozó gyomirtó szer.

Clearfield HUN OT repceben

clearfield-plus-logo.png

A napraforgó-nemesítő házak a legkorszerűbb, legnagyobb terméspotenciállal és olajtartalommal kecsegtető hibridekbe építik be a BASF-től 2006-ban kapott CLHA Plus gént, ami kiemelkedő imidazolinon-toleranciát biztosít.

suneo.jpg

A SUNEO jelzéssel ellátott LG napraforgó hibridek lényege, hogy a jelenleg ismert, legmagasabb szintű szádor rezisztenciával rendelkeznek, hatékony gyomirtási technológia - Clearfield® vagy Clearfield® Plus - alkalmazását teszik lehetővé minden termelő számára.

LGAN-Q.jpg

A jó silókukorica egyik legfőbb értékmérője a szilázs jó rost emészthetősége, aminek következtében többletenergiát juttathatunk a szarvasmarhának, amely nagyobb tejhozamot eredményez. Ennek a programnak az egyik legfontosabb hozadéka, hogy a kukoricában sikerült a lignint, mint rostalkotót, és az egyes rostfrakciók közötti kötéseket gyengíteni, így lehetővé téve a magasabb, jobb rost emészthetőséget.