Napraforgó

Napraforgó-gyomirtás kompromisszumok nélkül a Clearfield® Plus gyomirtási rendszerrel

A napraforgó-nemesítő házak a legkorszerűbb, legnagyobb terméspotenciállal és olajtartalommal kecsegtető hibridekbe építik be a BASF-től 2006-ban kapott CLHA Plus gént, ami kiemelkedő imidazolinon-toleranciát biztosít. Azok a hibridek, amelyek ezt a gént hordozzák, a Clearfield® Plus hibridek. A kizárólag ezeken a hibrideken használható Clearfield® Plus gyomirtási technológia a következő lépésekből áll:
- Tartós talajon keresztüli hatást biztosító preemergens kezelésként 1,0 l/ha Spectrum® 720 EC, ami a Pulsar® Plus megnövekedett hatékonysága miatt ésszerű és elegendő kiegészítése a technológiának.
- A kétszikű gyomok 2-4 leveles állapotában, illetve egyszikű gyomok esetén gyökérváltásig állományban kipermetezett Pulsar® Plus 2,0 literes hektáronkénti dózisban.

A magasabb termés- és olajhozam elérését a magasabb hozampotenciállal rendelkező hibridek, a gyors, gyomokkal szemben radikális, ám a Clearfield® Plus napraforgó hibridekkel kíméletes Spectrum® 720 EC + Pulsar® Plus kezelés biztosítja. A Clearfield® Plus komplett gyomirtási technológiának köszönhetően a napraforgók elérhetik genetikai termőképességüket.

A Clearfield® Plus gyomirtási rendszer előnyei

A gyomok 2-4 leveles állapotában kijuttatott 2,0 l/ha Pulsar® Plus

  • mind az egy-, mind a kétszikű gyomokat elpusztítja levélen keresztül
  • sorzáródásig terjedő talajon keresztüli hatástartama van a kétszikű magról kelőkkel szemben
  • innovatív adjuváns rendszere
    • biztosítja a hatóanyag átjutását a gyomok (pl. fehér libatop) megvastagodott viaszrétegén
    • jelentősen javítja a levélfelületen való megtapadást és szétterülést a keskeny levelű és az erős fedőszőrökkel borított gyomok (pl. egyszikű gyomok, selyemmályva) esetében is.

Ahol a Pulsar® Plus kiegészítésre szorul, az a magról kelő fűfélék elleni talajhatás, amiben az 1,0 l/ha Spectrum® 720 EC kitűnő partner és a parlagfű és egyéb kétszikűek ellen is besegít.

A technológia magasabb szintű imidazolinon-ellenállóságot kínál a Clearfield® Plus hibridek esetében, melyek károsodás nélkül viselik el a Pulsar® Plus-szal történő kezelés során gyorsan, nagy mennyiségben bejutó imazamox hatóanyagot. A világosabb alapszínű Clearfield® Plus hibrideken a kezelést követően mutatkozhat ugyan átmeneti levélkivilágosodás, de ez a növekedés intenzitását nem befolyásolja, és termésdepressziót sem okoz.

A Clearfield® Plus hibridek árvakelésének irtásánál szójában biztonsággal használhatjuk a tifenszulfuron-metilt, minden más kultúrában pedig a Clearfield®-árvakelés ellen eddig is hatékony technológiákat.

Technológiai ajánlatunk a napraforgó gyomirtására a Clearfield® Plus gyomirtási rendszer alkalmazásával

clearfield

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
További információ Rendben Elutasítom