Open menu
EURÓPA No.1 Őszi káposztarepce

 

LG ARNOLD

középérésű hibrid

Egy új hibridgeneráció első képviselője.
Ősszel a kezdeti fejlődése nem túl gyors, így korán vetve is elkerülhető az állomány túlfejlődése a tél beállta előtt. Tavasszal a fejlődése az átlagosnál később indul, így jó eséllyel kerüli el az áprilisi fagyok virágokat károsító hatását. Fómával és további szárbetegségekkel - Verticilliummal és Cylindrospóriummal - szemben is jó ellenállósággal rendelkezik.
Kiváló kipergés ellenállóságának köszönhetően rugalmasabban időzíthető az aratás, kevesebb betakarítási veszteségre lehet számítani.

    Önnek ajánljuk, ha
  • átlagos, vagy jobb adottságú termőhelyeken intenzíven termel repcét és a technológia nyújtotta terméspotenciál maximalizálásra törekszik,
  • fontos, hogy a hibrid egészséges, erős szárral rendelkezzen, amely a viharok hatására nem dől meg,
  • a hosszabb tenyészidejű hibrideket részesíti előnyben.
botermo Nagy termőképesség
szaregeszseg icon Kiváló szár-egészség
Tuyv rez piros kor TuYV rezisztencia
foma rez RLM7 Fóma rezisztencia
alacsonyperges Kipergés ellenállóság

 arnold img 02

LG ARNOLD (balra) és LG ARCHITECT virágzási idő különbség (2022. 04. 22. Előszállás, üzemi kísérlet).

arnold img 03

 

arnold img 044

A hazai fajtaregisztrációs kísérletekben (NÉBIH), mindhárom évben első helyen végzett az éréscsoportjában. Kimagasló teljesítményét bizonyítja az is, hogy három év helyett, már az első két év (2020., 2021.) pozitív eredményének köszönhetően állami elismerésben részesült!

Ezzel az LG ARNOLD is csatlakozott a nagy piaci sikereket elért ARSENAL, LG ARCHITECT, LG AMBASSADOR hibridekhez, amelyek szintén két év után kaptak elismerést úgy, hogy mindkét évben első helyen végeztek az éréscsoportjukban.

arnold img 055

Üzemi körülmények között, a bemutató fajtakísérletekben is visszaigazolódott nagy termőképessége. Terméselőnye főleg a kedvezőbb adottságú termőhelyeken, magasabb termésszinten – 3,5 t/ha felett – mutatkozott meg a legjobban.

arnold img 01

 

  • Repce bőtermő
  • Repce alacsony perges
  • Repce foma rezisztencia
  • Repce első helyezett
  • Repce új