Open menu
Szemes kukorica

Szemes kukorica

Hydraneo logo
Termőhelyre szabott digitális alkalmazás az aszálykezeléshez


A szárazság az európai kukorica vetésterület több, mint 70%-át érinti. Mivel Magyarországon a kukorica termesztés szinte kizárólag öntözés nélkül történik, nagy mértékben ki vagyunk szolgáltatva az időjárás hatásainak és a talajok vízszolgáltató képességének. A száraz évek előfordulása és az aszály, hazánk éghajlatának rendszeresen ismétlődő tulajdonsága.

Hydraneo pr cikk 1

Az LG VISION Hydraneo® az aszály okozta stresszhatások csökkentésének újszerű megközelítése.

A szárazság hatásainak csökkentésére a hibrid választás fontos, bár nem az egyetlen lehetőség.
Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a termesztés technológia többi elemét sem.
A Limagrain által fejlesztett program széleskörű, helyspecifikus aszálykockázat elemzést végez. A termesztési körzet időjárási jellemzői mellett, figyelembe veszi a kiválasztott tábla talajának tulajdonságait, és az alkalmazott agrotechnikát.

 

Hydraneo pr cikk 2Az LG VISION Hydraneo® alkalmazás kiszámítja az aszály kockázat mértékét.

Az elmúlt 25 év meteorológiai adatinak felhasználásával, értékeli a kukorica kritikus fejlődési fázisaiban előforduló stressz gyakoriságát és intenzitását, a talajadottságok és a termesztéstechnológia függvényében.

Az elemzés eredményének ismeretében, termőhely specifikus agronómiai javaslatokat tehetünk melyekkel csökkenthető a termesztés kockázata száraz évjáratokban.

 

Hydraneo pr cikk 3

A helyspecifikus hibrid ajánlás alapja

Kiterjedt kísérleti hálózatunkban, Európa szerte több éven keresztül teszteljük a hibridjeinket különböző időjárási körülmények között. Saját fejlesztésű, szabadalmaztatott statisztikai módszerünkkel értékeljük szárazságtűrésüket.

 

 

 

 

 

A Hydraneo logo jelzéssel ellátott hibridek közös jellemzői:
  • Nagy termőképesség kedvező körülmények között
  • Jó szárazságtűrés
  • Kiváló termésstabilitás

Hydraneo pr cikk 4

 

Kereskedelmi képviselő kollégáink segítséget nyújtanak az Ön területeit érintő aszálykockázat értékelésében és a helyi adottságoknak legjobban megfelelő hibridek kiválasztásában.