Open menu
Szemes kukorica

Szemes kukorica

DIFFERENCIÁLT TŐSZÁMÚ VETÉS EGYSZERŰEN

A kukorica termesztés során a tőszám helyes meghatározása agronómiai és gazdasági jelentőséggel bír.

Bármennyire egy egységként kezeljük a táblát, valójában az eltérő talaj- és domborzati adottságok miatt, nem teljesen homogén. Így a táblán belül a termés is jelentős eltéréseket mutat. A
túl magas vagy alacsony tőszám csökkenti az elérhető termést. 

A megfelelő tőszám használata a tábla különböző adottságú részein, a termés optimalizálásának egyik legegyszerűbb és egyben legfontosabb eleme. 

Az Easy VR használatával lehetőség nyílik az eltérő táblarészek adottságainak megfelelő tőszám alkalmazására.

Easy VR 1 Easy VR 2

 

 

 

 

 

 

Növelje jövedelemezőségét egyszerűen, az Easy VR segítségével!

 

Easy VR 3

Kereskedelmi képviselő kollégánknak adja meg a kiválasztott tábla adatait, ahol differenciált tőszámmal kívánja végezni a vetést. 

Válasszák ki közösen az Ön igényeinek megfelelő LG kukorica hibridet. Az adatokat töltsék fel az Easy VR alkalmazásba.

 

Easy VR 4A Limagrain precíziós csoportja műholdképek és a kapott adatok alapján meghatározza az eltérő adottságú táblarészeket, jellemzi az egyes zónák terméspotenciálját.

 

 

Easy VR 5Az LG hibridek tőszám reakciójának pontos ismerete alapján meghatározza a megfelelő tőszámot minden zónára és elkészíti a differenciált kijuttatási tervet.

  

 

Easy VR 6A kapott kijuttatási tervet Ön egyszerűen beolvashatja a vetőgépet vezérlő, bármilyen típusú monitorba és elvégezheti a vetést.

 

 

Easy VR 7Amennyiben a betakarítást hozamtérkép készítésére alkalmas géppel végzi, és az adatokat elküldi nekünk, a precíziós munkacsoport elvégzi az eredmények kiértékelését.

 

 

Differenciált tőszámú vetéshez szükséges eszközök: GPS antenna, vezérlő monitor, differenciált vetésre alkalmas vetőgép.

 

 

 

 

 

DIFFERENCIÁLT TŐSZÁMÚ VETÉS EGYSZERŰEN