Open menu
Aktuális

Aktuális

Limagrain Hungary Kft., mezőhegyesi vetőmagüzemről

Limagrain Europe, Clermont- Ferrand, 2019. július 1.

lg

A Limagrain név ismerősen cseng a magyar piacon, hisz több mint 20 éve jelen vagyunk a magyar piacon. A Limagrain számára Magyarország stratégiai jelentőséggel bír a vetőmagok előállítás terén is, hiszen a hazai körülmények között nemesített és előállított vetőmag valóban a legmegfelelőbben tesztelt vetőmagot tudja nyújtani a gazdák számára.

A Limagrain Europe 2014-ben vetőmagüzemet vásárolt Mezőhegyesen és legutóbb 2017-ben hosszútávú szerződést írt alá kukorica- és kalászos vetőmag termelésre a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. földterületein.

2018-ban megkeresés érkezett a 2014-ben megvásárolt mezőhegyesi vetőmagüzemmel kapcsolatosan a magyar Állam részéről, miszerint egy innovatív mezőgazdasági központ létesítését tervezi a magyar Kormány, amelynek integrált és elengedhetetlen része a vetőmag feldolgozás, így a vetőmagüzem.

A magyar hatóságokkal és a kormánybiztossal folytatott maratoni tárgyalások végeztével, de stratégiai céljainkat és feladatainkat maximálisan szem előtt tartva a Limagrain eladta a mezőhegyesi vetőmagüzemet a magyar Államnak.

Az aláírt megállapodás értelmében a magyar Állam garantálja a Limagrain elkezdett beruházásainak folytatását a következő 2 évben. A Limagrain újabb szerződést között a következő 10 évre vetőmagelőállításra és feldolgozásra a mezőhegyesi vetőmagüzemben. Ez a hosszútávú megállapodás egyúttal lehetővé teszi, hogy az ottani munkahelyek is megmaradjanak, munkavállalókat tovább foglalkoztatják.

Ez a két fél közötti hosszú távú partnerség erősíti és biztosítja a Limagrain vetőmag termelési tevékenységének folyamatosságát, miközben korszerűbb technológiák garantálják a magas színvonalú vetőmagfeldolgozást.


Üdvözlettel,

Antoine Colombo
Vezérigazgató

Alain Barbier
Vezérigazgató-helyettes