Rólunk

Rólunk

Egy francia vetőmagnemesítő cég története…

Anyacégünk a Franciaország szívében található Limagne síkságon alakult vetőmag-nemesítő szövetkezetként.

KÖR Macaron50ans bordo

A Limagrain nevet 1965-ben, 50 éve vette fel és a mai napig francia mezőgazdasági termelők tulajdonában van.
A sikerhez évről évre 150 ezer mezőgazdasági vállalkozó, és közel 10 ezer munkatárs járul hozzá.

A 100%-ban szövetkezeti tulajdonú vállalatunk fejlődését eleinte mezőgazdasági vetőmag-nemesítés és előállítás biztosította, majd az 1970-es évektől fokozatosan kiterjesztettük tevékenységünket az élelmiszer-és sütőipari területekre is.

Tevékenységünk három fő alappillérét a szántóföldi vetőmag és a zöldség-, kertészeti vetőmag nemesítése és forgalmazása, valamint az élelmiszeripari üzletágak képezik.

Magyarországi tevékenységünk

rolunk 3

A Limagrain név ismerősen cseng a magyar piacon, hisz több mint 20 éve jelen vagyunk az Önök szolgálatában. A Limagrain számára Magyarország régóta kiemelt fontosságú terület, melyet az is jelez, hogy a világszerte működő közel 120 nemesítő állomás közül egy hazánkban, Zsombón található.
Továbbá stratégiai jelentőséggel bír országunk a vetőmagok előállítás terén is, hiszen a hazai körülmények között nemesített és előállított vetőmag valóban a legmegfelelőbben tesztelt és kikísérletezett vetőmagot tudja nyújtani a gazdák számára.
LG márkajelzés alatt futó vetőmagjaink, az európai mezőgazdaság sokszínűségét és változatosságát testesíti meg. Az LG termékkatalógus olyan megoldásokat kínál, melyek megfelelnek az étkezési és takarmányozási szükségleteknek, valamint az ipari felhasználás igényeinek.
Habár a múltban a márka fejlődését elsősorban a kukorica biztosította, ma az LG termékskálájában hat másik növényfaj is szerepel: búza, árpa, napraforgó, őszi káposztarepce, borsó és takarmánynövények.
Kínálatunkban elérhetőek korai és középérésű szemes és speciálisan magas rostemészthetőségű LGAN silókukorica hibridek, nagy olajtartalmú linolsavas – herbicid rezisztens Clearfield®, szádor rezisztens napraforgók, magas terméshozamú, kipergés ellenálló őszi káposztarepce fajták és hibridek, valamint kalászosok is.

 

LG márkánk története (angol, pdf verzió)

 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
További információ Rendben Elutasítom