Szemes kukorica

Szemes kukorica

MENET KÖZBEN VÁLTOZTATHATÓ TŐSZÁMÚ VETÉS EGYSZERŰEN!

A digitális technológia robbanásszerű fejlődésének eredményei a mezőgazdasági termelésben is új lehetőségeket nyitottak az elmúlt néhány évben.

A GPS használatának elterjedése, a műholdak által, vagy éppen drónokkal készített felvételek elemzése és helyes értelmezése olyan adatforrást biztosítanak, amit ha jól használunk fel, a versenyképességünk növekedését eredményezheti.

innovacio szemes kukorica easy vr 1A Limagrain, mint az egyik legnagyobb európai vetőmag vállalat olyan technológiák alkalmazásának fejlesztésében érdekelt, amelyekkel több termést, hatékonyabban és jobb minőségben lehet előállítani. Ezért fektetünk nagy hangsúlyt arra, hogy a precíziós növénytermesztés elterjedéséhez szükséges szolgáltatást kínáljunk partnereinknek.

Korábban a termelés fejlődésében fontos elvárás volt az alkalmazott termesztés technológiák tábla szintre történő adaptálása. Azonban bármennyire egy egységként kezelünk egy adott üzemi táblát, valójában a talaj és domborzati adottságok miatt, nem teljesen homogén. Így a táblán belül a termés is jelentős eltéréseket mutat.

 

Nagyüzemi kísérleti eredmények és a több éves tapasztalatok is azt mutatják, hogy ezeket a táblán belüli zónákat nem csak a tápanyag utánpótlás tekintetében, hanem a vetés során is érdemes külön kezelni.

Tudjuk, hogy a helyes tőszám meghatározása gazdasági jelentőséggel bír. A megfelelő tőszám használata a tábla különböző részein a termés optimalizálásának egyik legfontosabb eleme. Azért, hogy Önök a legjobb eredményt tudják elérni az LG kukorica hibridekkel, kifejlesztettünk egy módszert, mellyel ajánlást tudunk készíteni, menet közben változtatható tőszámú vetésre.

innovacio szemes kukorica easy vr 2innovacio szemes kukorica easy vr 3

A személyre szabott kijuttatási tervek, azaz a tőszámjavaslatok a Limagrain AGRILITY munkacsoportja által felépített matematikai modellek alapján készülnek, az alábbiak segítségével:

  • műholdas felvételek
  • helyi adatgyűjtés és elemzés
  • agronómiai ismeretek
  • az LG kukorica hibridek kísérleti eredményeinek elemzése

Limagrain EASY VR:
 
Változtatható tőszámú vetés a termés optimalizálása érdekében.
Használatával lehetőség nyílik termés növekedés elérése az eltérő táblarészeknek megfelelő, optimális tőszám alkalmazásával.

A modell és a rendszer működését az elmúlt években több országban, így Magyarországon is üzemi körülmények között teszteltük.
Az eredmények alapján, mint az egyik legmodernebb technológiát, a Limagrain a közelmúltban szabadalmaztatta, és jelenleg már elérhető a gazdálkodók számára.
Magyarországon a legnagyobb mennyiségben értékesített LG kukorica hibridekre érhető el a szolgáltatás. A tőszám javaslatok elkészítéséhez szükséges adatok kiválasztásában, a vetési javaslat elkészítéséhez szükséges folyamatban a Limagrain kereskedelmi képviselői segítséget nyújtanak a szolgáltatás iránt érdeklődő termelőknek.
 
 

Előnyei:

  • az LG hibridek genetikai potenciáljának optimális kihasználása
  • a terület potenciáljának optimalizálása
  • az eszközök lehetőségeinek maximális kihasználása
  • nagyobb termés és teljesítmény elérése
  • jövedelmezőség növelése

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
További információ Rendben Elutasítom